icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
Twee Koninklijke onderscheidingen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Twee Koninklijke onderscheidingen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

6 september ’24 – Vrijdagavond werd in Opende het 12,5-jarige jubileum van het BaronTheater gevierd. Met vele genodigden was de theaterzaal gevuld en werd om 19.30 uur de avond muzikaal geopend door Bicycle Showband Crescendo. Verschillende speeches over de afgelopen jaren kwamen voorbij. Echter werd de avond zeer speciaal toen burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier aan het woord kwam. Naast de felicitaties naar aanleiding van het jubileum werden twee vrijwilligers Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Gert de Vries (1948)

Oud-lid van Bicycle Showband Crescendo en beheerder van ons verenigingsgebouw, het BaronTheater. Wie BaronTheater zegt, zegt ook Gert de Vries. Hij behoort zo’n beetje tot de inboedel. Van1996 tot 2011 was Gert actief voor de Stichting Beheer Verenigingsgebouwen Crescendo (SBVC) en vanaf 2012, sinds de opening, beheerder van het nieuwe theater in Opende. Inmiddels al meer dan 27 jaar vrijwilliger en nog steeds actief! Hij is altijd beschikbaar, het maakt niet uit wat het is. Als gastheer, het verzorgen van de bardienst of onderhoud van de tuin. 'S ochtends vroeg aanwezig om de boel schoon te maken en in de middag staat Gert weer klaar voor de artiesten die komen. 


Het is dan ook niet voor niets dat Gert in 2018 al werd verkozen tot vrijwilliger van het jaar in onze voormalige gemeente Grootegast. Naast de betrokkenheid van de Bicycle Showband en het BaronTheater was Gert vaak verkeersregelaar bij evenementen van 1990 tot 2022. Of er nu een grasbaanrace, struin- of wandeltocht, fietstocht of dorpsfeest was, ze konden op Gert rekenen. Naast de evenementen gaat Gert ook vaak mee als supporter met de showband. Vroeger zelf ook lid als bariton speler en zijn vrouw Egberdien speelde de snaredrum. Vaak zijn ze aanwezig bij optredens in de buurt, waar hun zoon en geheel Crescendo worden aangemoedigd. 'Ons pappe' is er ook spreekt menig Crescendo lid dan uit. Het is dan ook altijd mooi om ze beide te zien bij optredens!

Greet Nieuwland (1961)
Greet stond aan de wieg met het ontstaan van het BaronTheater en speelt nog steeds een cruciale rol voor het theater. Greet is voorzitter van het theater en straalt dit ook volledig uit. Altijd haar tomeloze en belangeloze inzet. Omkijkend naar de medemens, betrokkenheid, en willen weten wat er leeft voor het theater. Elkaar zien, verbinden en luisteren naar anderen is van grootste kwaliteit bij Greet. In de beginjaren was je zelfs letterlijk als de Barones bij vele activiteiten aanwezig als gastvrouw, prachtig!

Greet werkt in het Zonnehuis in Zuidhorn en is naast haar huidige baan ook sinds 2002 de organisator van Kleine Ropa-run. Kleintje ropa-run is een hardloop-estafette om de verbinding tussen de verzorg- en verpleeghuizen binnen het Westerkwartier op de kaart te zetten en geld in te zamelen voor mensen met kanker, ontzettend waardevol. Greet werkt al bijna 50 jaar bij dezelfde werkgever en is daarbij ook vertrouwenspersoon. Het stukje theater en zingen voor cliënten en medewerkers bij bijzondere gelegenheden geeft Greet een goed gevoel. Daarnaast zet ze zich al jaren in voor de Protestantse Gemeente Grootegast-Sebaldeburen.

Daarnaast is Greet al 48 jaar lid en muzikant van Bicycle Showband Crescendo. Op 17e-jarige leeftijd begonnen op de lyra en daarna overgestapt op de saxofoon. Greet is een loyaal en trouw lid en als één van de 'tantes' betrokken met het wel en wee van de vereniging. Samen muziek maken met haar dochter en met veel gezelligheid voel jij je oprecht betrokken. 

Door alle verdiensten in de samenleving zijn ze behaagd te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau! We zijn enorm trots op Gert en Greet. Namens ons allen van harte gefeliciteerd!

Voorzitter,
Albertha Hoekstra

Een Koninklijke Onderscheiding is geen gunst en ook geen recht; het is de erkenning van de bijzondere verdiensten van de gedecoreerde voor de maatschappij. Een gedecoreerde is bij uitstek een persoon die een voorbeeld is voor hoe je met elkaar omgaat: namelijk iets belangeloos over willen hebben voor de ander. Mensen als, Gert de Vries en Greet Nieuwland, vormen de bouwstenen van de samenleving.

 


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons