icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
Bezoek uit Amerika en live in de studio voor Loud en Proud Parade

Bezoek uit Amerika en live in de studio voor Loud en Proud Parade

Zaterdag 12 oktober 2024 zal de Bicycle Showband Crescendo met het Jeugdkorps Crescendo deelnemen aan de grootste straatparade van Nederland.

Loud & Proud: The Parade
De organisatie Proud Events wil nog één keer groots uitpakken, door maar liefst 21 korpsen te laten schitteren in een imposante parade door het centrum van Leeuwarden. Het belooft een spectaculaire viering van Nederlandse muziektradities te worden. Een indrukwekkende ervaring voor iedereen die van muziek, show en spektakel houdt.

Live in de studio van Omrop Fryslân
Zaterdagochtend is de organisatie van Proud Events aanwezig bij Omrop Fryslân om te praten over het evenement. Vanuit de organisatie kwam de vraag of een kleine ensemblegroep een muzikale bijdrage kan geven in het radio/tv-programma Op & Ut. Vanaf 10.00 uur zal er aan tafel gesproken worden door artistiek leider Piet van Houten. Daarnaast schuift één muzikant ook aan tafel bij het gesprek. Vanaf 10.00 uur is alles live te volgen via radio en televisie op via de website: www.omropfryslan.nl 

Bezoek vanuit Amerika
In mei 2023 zijn wij afgereisd naar Amerika, om deel te nemen aan het Tulip Time Festival in Holland, Michigan. De organisatie, directrice Gwen Auwerda en haar collega’s, zijn op dit moment in Nederland om nieuwe inspiratie op te doen voor hun festival in Amerika. Morgen reizen ze af naar Leeuwarden om de korpsen te bekijken die deelnemen aan de parade. 

Verleden
In 1973 zijn wij als Bicycle Showband begonnen op de fiets. In dat jaar werd voor het eerst Taptoe Leeuwarden georganiseerd op het Oldehoofsterkerkhof. Vijf jaar later moest het evenement verhuizen, omdat het plein verbouwd werd. De nieuwe locatie werd de Frieslandhal, zoals het WTC vroeger heette. In 1979 deden wij voor het eerst mee aan Taptoe Leeuwarden.

Bekijk hier een compilatie van de show:


De laatste keer dat wij een optreden hebben gegeven in Leeuwarden was in 2017 bij het Proud on Stage optreden in de Harmonie in Leeuwarden. Bekijk hier een compilatie van de show:

Als Jeugdkorps Crescendo en Bicycle Showband Crescendo vinden wij het geweldig om gezamenlijk deel te nemen aan dit grote evenement. Ons Jeugdkorps zal als eerste starten in de parade om 13.15 uur, vanaf het stadskantoor bij het Oldehoofsterkerkhof. Wij sluiten de parade af tussen 16.30 en 17.00 uur.

Zorg dat je erbij bent op 12 oktober en beleef dit unieke evenement in Leeuwarden. Bekijk of luister om 10.00 uur live mee in de uitzending van Omrop Fryslân.

Oant moarn!

Deelnemende korpsen:
Pasveerkorps Leeuwarden
K&G Leiden
DVS Katwijk
Rijnmondband Schiedam
Adest Musica Sassenheim
Kamper Trompetter Korps
Sternse Slotlanders Franeker
Showband Marum / NFPC Dokkum
D.S.G. Waadhoeke
Showband Urk
Advendo Sneek
Takostu Stiens
Irene Ede
Bicycle Showband Crescendo
Graham Lowlanders Leeuwarden
Almondegas Leeuwarden
Traditional Collective
Jong Pasveerkorps Leeuwarden
Jong Advendo Sneek
Jeugdband Takostu Stiens
Jeugdkorps Crescendo Opende

Jeugdkorps Crescendo Opende

Kijk voor meer info over de gehele dag: https://www.grutsk.fr/ 

Studio_Op_&_Ut_Tulip_Time_Organisatie


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons